Hollister Courthouse

The new Superior Court in Hollister, California provides the city’s first major civic space. This 41,000 square-foot plaza is a focal point for civic and community life and expresses the client’s overall vision of the openness of the judicial system.

The City of Hollister is located in an agricultural valley comprised of linear fields and gridded orchards. Similarly, the architecture of the new courthouse is also a linear and gridded composition. We used this similarity as a means to integrate the modern architecture of the building into its local agricultural context. This evolved into a composition of four spaces united by a linear paving pattern. These include a civic plaza, a lawn, a linear garden, and a bosque of cherry trees.

Click on any image to view slide show…